АНОНС

І-й четвер і І-ша п’ятниця місяця листопада

І-й четвер і І-ша п'ятниця місяця листопада

У І-ий четвер о 18.00 відбудеться Св. Літургія, о 19.00 – Свята Година, 19.40 – Благальна пісня, після цих молінь на завершення будемо молитися вервицю за священиків.

І-ий четвер місяця пригадує нам події Страсного Четверга, коли Ісус Христос установив Святі Тайни Священства та Євхаристії. Щомісяця маємо можливість пригадати собі суть нашої віри.  Євхаристія повинна стати центром нашого християнського життя, завдяки якій єднаємось  з Христом та отримуємо безмежні ласки. За цей дар маємо дякувати як найчастіше. У цей день повинні також пам’ятати у своїх молитвах за усіх священиків та монахів і монахинь, які допомагають нам наблизитись до Христа. Тому маємо із гарячим серцем молитися за їхню святість та щоб як найбільше осіб відчуло своє покликання до служіння Богу і ближнім. Нехай цей день буде захопленням чудом Євхаристії та священства, які нам залишив Ісус Христос перед своїми терпіннями. Дякуймо йому за ці дари, яких велич ми не можемо збагнути.

У І-шу п’ятницю місяця о 18.00 – Св. Літургія, 18.50 – Молебень до Христа Чоловіколюбця. Після завершення цих молінь буде посвячення води та благословення нею, молитовний чин за зцілення хворих з намащенням св. Єлеєм.

У І-шу п’тницю молимось до Христа Чоловіколюбця, де оспівуємо любляче серце Христове, щоб наше серце уподібнилось до його серця. Коли Бог замешкає у серці людини, вона внутрішньо змінюється, вогонь Божої любові розпалює прагнення любити, тому зовнішні дії щодо ближнього стають знаком переміни нашого серця і вказують на Бога.

Особливо любов потрібна хворому та тому, хто переносить різного роду терпіння. Ісус як правдива людина боявся болю і терпіння, але до кінця виконав волю Небесного Отця. Через послух та любов взяв на себе хрест, переніс тяжкі муки і так довершив діло відкуплення людини. У такий самий спосіб учні Христа наслідували Його, коли приходить терпіння і біль, яких завдяки медицині перемогти неможливо, тоді християнин з допомогою Божої ласки зустрічається з терплячим Ісусом та разом із ним несе хрест та жертвує своє терпіння Богу за спасіння світу. Під час цієї дороги терпіння є важлива фізична присутність близьких осіб та духовна присутність церкви завдяки таїнств та молитви. Тому у І-шу п’ятницю бажаємо молитися за хворих і терплячих.